Kövess minket itt is:

Mi lesz a nyomtatott könyvvel és a könyv szagával?

Barczi Imre (postr.hu), Bodó Balázs (Creaticve Commons), Moldován István (Magyar Elektronikus Könyvtár), Weiler Péter (txtr.hu)

Mitől lett reneszánsza az olvasásnak? Mit jelent az, hogy nincs egy formátum, hanem több különböző eszköz van? Így marad-e ez hosszú távon? A könyvolvasók sikere vs iPod közti analógia. Mikor lesznek Magyarországon digitálisan elérhetőek a könyvek?

Weiler Péter

A 2010-es évben indult el Magyarországon az ekönyv piac. Ekkor jelent meg néhány kereskedelmileg is nagy népszerűségnek örvendő digitális bestseller, és lassan de biztosa terjedni kezdtek az ekönyv olvasó eszközök. Ugyancsak 2010 volt az év, amikor a nemzetközi piacok bebizonyították, hogy a magyar digitális kiadók és könyvolvasók már nem csak a lokális piac szereplői, hanem egy sokkal nagyobb online környezetben kell megtalálják a helyüket. Ugyancsak minden lényeges kérdés ebben az évben fogalmazódott meg, hogy lesz-e magyar ekönyv kiadás, túl lehet-e élni a kalózokat, szükséges-e a titkosítás, milyen típusú ekönyv olvasóé lehet a jövő. Sok válasz még előttünk van, és talán 2011-ben kerülünk csak közelebb, hogy azokat közösen, a magyar könyvszakma szereplőivel együtt megválaszoljuk. Ha nem mi tesszük, akkor majd a Google, az Apple vagy az Amazon, és a magyar könyvszakma pozíciók nélkül felolvad a nemzetközi digitális világban.

Nyomtatható verzió