Kövess minket itt is:

Előadók

Előadók A-LElőadók M-Z »

Bárdos Kristóf
Üzletfejlesztési menedzser, Digital Natives
Az agilitás egy szemléletmód, ami segít egyensúlyt teremteni az elmélet és a gyorsan változó gyakorlati kihívások között. Ebben a szellemben vesz részt Kristóf webes szolgáltatások tervezésében és irányításában, többek között a mindroom.hu beszédfelismerővel támogatott híradókereső oldal fejlesztésében, a VKT mozgásvezérléssel működő szoftver tervezésében és a Digital Natives startup inkubációs projektjeiben. A projekteket Scrum módszertan szerint irányítják. A cégen belül e mellett hozzá tartoznak az értékesítési, tanácsadási és projektmenedzsment területek is. Ezt megelőzően a Citibanknál töltött el 4 évet, majd 2006-ban csatlakozott a Digital Natives-hez. Munka mellett a Corvinus egyetemen a Nemzetközi Kapcsolatok szak hallgatója.
Baranyai Gábor
tanácsadó
Gábor több mint 17 év tapasztalattal rendelkezik magán- és kockázati-tőke befektetések struktúrálásában, lebonyolításában és felügyeletében. Jelenleg független tanácsadóként dolgozik, elsősorban tranzakció struktúrálási és tőkebevonási megbízásokon. Gábor a DBG Eastern Europe budapesti irodájának ügyvezető igazgatója volt 1999-től 2005-ig. Mint a DBG Eastern Europe, Közép Európára koncentráló magántőke befektetési alap partnere, Gábor elsősorban a magyar piacon történő tranzakciókért volt felelős. Ezt megelőzően a CETI (telekommunikációs iparágakba befektető regionális kockázati-tőke alap) magyarországi igazgatója volt és az IFC befektetési igazgatója. Számos igazgatósági és felügyelő bizottsági megbizatása mellett Gábor évekig dolgozott, mint a MOL Rt. igazgatósági tagja. Jelenleg tagja a Kanadai Kereskedelmi Kamara Elnökségének. A Pittsburghi Egyetem Joseph M. Katz üzleti iskolájában végezte MBA tanulmányait. Ezt megelőzően vegyészmérnöki diplomat szerzett.
Balogh Ákos Gergely
főszerkesztő, Mandiner.hu
A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként, diplomamunkáját a tartalomszindikálásra épülő technológiai megoldások online médiára gyakorolt hatásáról írta. 1999-től 2008-ig az Utolsó Figyelmeztetés (UFi), majd a Reakció című nyomtatott lapok szerzője, szerkesztője. A Mandiner elődje, a Reakció blog 2008-ban második, 2009-ben harmadik helyezést ért el a GoldenBlog mainstream kategóriájában.
Bánóczy Zoltán
1999-ben az Index.hu Rt.-nél adserver és Medián Webaudit 2.0 tervezését vezeti, majd 2001-től a Vendégváró.hu-nál fordul az operatív keresőoptimalizálás felé. 2004-től szabadúszó tanácsadó; nevéhez fűződik az IrányMagyarország.hu keresőoptimalizálása. Dolgozott külsős tanácsadóként az Árukereső.hu, Startlap/Lap.hu csoport részére. 2009-től a londoni székhelyű, országkockázati és szektoriális elemzések készítésével foglalkozó Business Monitor International SEO- és portfoliós webanalitikai tanácsadója. 2009-től a Sanoma Budapest Zrt. több termékénél működött közre keresőoptimalizálási tanácsadóként, illetve a portfolió webanalitikai tanácsadását végzi. A 2011. január 19-20-i, galyatetői SUPERSEO konferencia egyik fő szervezője, blogját a http://seo.blog.hu/ címen vezeti, twitteren a @banoczy alatt követhető.
Behshad Behzadi
Tech Lead/Manager, Search Quality (Ranking) team, Google Inc., Zurich, Svájc
Behshad Behzadi is Tech Lead/Manager of Search Quality group in Google Switzlerand. Behshad is leading several Ranking teams in Google including Freshness, Duplicate Detection and Safesearch. Behshad joined Google in 2006. Previous to Google he was doing research in the field of Bioinformatics. He got his Ph.D. in Bioinformatics from Ecole Polytechnique in Paris. This was followed by a Post-doc in Max Planck Institute for Molecular Genetics in Berlin.
Benedek Balázs
ügyvezető, Skawa Kft.
A 24 órás Nemzetközi Programozóverseny alapítása, két hazai és nemzetközi innovációs verseny első helyeinek elérése mellett 2001-ben végzett a BME Műszaki Informatika szakán. PhD tanulmányai alatt virtuális emberek valós idejű 3D megjelenítésével foglalkozott, majd 2008-tól a Skawa Kft-ben Faragó Péterrel társtulajdonosként 15000 fős automatizált távmunka-rendszert épít, melyen keresztül gépelési, adatfeldolgozási, telefonálási, fordítási feladatokat lehet párhuzamosan elvégeztetni. Jelenleg az ingyenhivo.hu projekt keretében webes-telefonos konverziós eszközön dolgozik.
Berényi Konrád
tanácsadó, Onlinemarketing.hu Kft.
1995. óta foglalkozik az internettel, 1996 óta az internet üzleti lehetőségeivel. Korábban dolgozott többek között az Index.hu Rt-nél, az Eduport Felsőoktatási portálnál, a Gyalogló Chat-nél és a Neo Interactive online ügynökségnél is. Jelenleg az Onlinemarketing.hu Kft-nél mint internetes vezető tanácsadó elsősorban kommunikációs megoldásokkal foglalkozik az internetes kampányoktól kezdve a közösségi média marketingig. Ő írja és a szerkeszti az egyik legismertebb hazai marketinges szakmai blogot, az Onlinemarketing blogot (onlinemarketing.blog.hu) is, amely 2008-ban első lett a Goldenblog verseny tanácsadói blog kategóriájában. Társzerzője a 2007-ben megjelent Célzott online reklám című könyvnek. Az IAB Hungary oktatási munkacsoportjának vezetője.
Bodó Balázs
egyetemi tanársegéd, mokk.bme.hu
Bodó Balázs (1975) közgazdász, BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék, Média Oktatási és Kutató Központ kutatója, 2001 óta a tanít a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szociológia és Kommunikáció tanszékén internetmédiával, szabályozáspolitikával kapcsolatos tárgyakat. Kezdetektől fogva tagja a mai [origo]-t tervező majd megvalósító MATÁV Tartalom Projektnek, később a Vizsla kereső, a Travelport, a Pepsi Sziget '99 online szolgáltatások szolgáltatásmenedzsere. Számos internetes kutatás-fejlesztési projekt tagja vagy vezetője digitális archívum, e-learning, online közösségek témakörökben. A Tilos Rádió műsorvezetője, kurátora. 2006-2007-ben a Stanford Egyetem Center for Internet and Society -ben Fulbright vendégkutató.
Csóka István E.
Ügyvezető igazgató, Mind Power Hungary fordítóiroda
4 év fordítói és 15 év műszaki tapasztalattal indította el 2004-ben a Mind Power fordítóirodát. A számítógépek és a programozás már gyerekkorom óta érdekelte, most mégis inkább felhasználóként dolgozik azon, hogy más felhasználóknak egyszerűbbé, jobbá és élvezhetőbbé tegye az alkalmazások használatát. A fordítóiroda vezetőjeként számos jó és kevésbé jó fejlesztői megoldással találkozik a lokalizáció és a globalizáció területén, és hiszi, hogy kis odafigyeléssel lényegesen jobb megoldások születhetnek.
Olivier Desmoulin
CEO & cofounder Super Marmite
With a background in computer science and industrial design, Olivier Desmoulin started working on experience design for innovative applications at af83, a french software house designing and developing social web applications. He co-founded Super Marmite in may of 2010, instantly attracting significant media coverage, and winning 1st prize at LeWeb conference startup competition. In parallel to his activities at Super Marmite, Olivier continues to develop new innovative products by focusing on observing the user experience and analyzing users'needs.
Futó Gábor
társtulajdonos és az igazgatóságának elnöke, Finext Startup Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt
1999-ben végzett matematikusként az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, 2000-ben MBA diplomát szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem és a London Business School közös képzésén, 2000-2001-ben pedig közgazdaságtani és üzleti tanulmányait Harvard Egyetem közgazdaságtan Ph.D. és a Harvard Business School közös programján folytatta. Közép-Kelet Európa vezető ingatlan-fejlesztő vállalata, a Futureal csoport alapítója, társtulajdonosa és vezérigazgatója, melyet a „Property EU” szakmai magazin 2009-ben Európa tíz legnagyobb ingatlanfejlesztő társasága közé sorolt. 2004 óta a Futureal 15 millió euróról 1,5 milliárdra, azaz százszorosára növelte projektjeinek volumenét, 400 millió euró értékben értékesített ingatlanokat. A cégcsoport több mint 100 főből álló, magasan képzett ingatlanszakértői csapattal dolgozik. Futó Gábor korábban elnöke és társtulajdonosa volt a Futureal Befektetési Alapkezelő Zrt.-nek, amely független, szakosodott befektetésialap-kezelő vállalatként működik. A vállalat hozta létre Magyarország legmagasabb hozamú ingatlanalapját, az első tőzsdén jegyzett ingatlanalapot és az első magyarországi alapítványi alapot. 2001-től vezérigazgatóként irányította a felvásárlásokkal és befektetésekkel foglalkozó magyarországi, magántulajdonú cég, az Innovációs és Befektetési Holding Rt. akvizíciós és exit ügyleteit, a befektetési döntések meghozatalát. 2007-től az innovációhoz kötődő, gyakran kezdeti fázisú vállalkozásokba is fektetett. Jelenleg az IBH Rt. jogutódjának, a Finext Startup Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-nek az társtulajdonosa és igazgatóságának elnöke.
Erdei Zsuzsa
termékfejlesztési vezető, mikró vállalkozások, Budapest Bank Nyrt.
Zsuzsa 17 éve dolgozik a Budapest Banknál különböző területeken. Korábban szervezetfejlesztési projektet irányított, amelynek fókusza a fiókhálózat átalakítása volt az ügyfélcentrikusabb kiszolgálás érdekében. Six sigma módszertanról a minőségbiztosítási területen szerzett speciális ismereteket. Később banki rendszerek cseréjére és új termékek bevetésére irányuló projekteket vezetett. Ezt követően az értékesítés fejlesztése tartozott a legfontosabb prioritásai közé. E munka során mély ismereteket szerzett a kisvállalkozói ügyfélkörről. Öt éve vezeti a mikró szegmens termékfejlesztési csapatot. Számos ügyféligényekkel találkozó, innovatív termék bevezetése fűződik a nevéhez. Az Államigazgatási Főiskola elvégzése után a Nemzetközi Bankárképzőben szerzett felsőfokú bankszakmai diplomát.
Heal Edina
Google Magyarország Country Managere
Heal Edina 2010 szeptembere óta a Google Magyarország Country Managere, széleskörű tapasztalattal rendelkező, ismert hazai médiaszakember. Sok éves, vezető reklámügynökségeknél végzett munka után a zeneipar irányába fordult, Franciaországban és Angliában élt. 1998-tól 2 évig a Polygram lemezkiadó marketing igazgatójaként, majd az EMI ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. 2004-ben tért vissza Magyarországra, a rákövetkező évben a Sláger Rádió vezérigazgató helyetteseként, egy év múlva pedig vezérigazgatójaként találkozhatott vele a szakma.
Hegedűs Henrik
A Népsport főszerkesztője, Ringier Kiadó
Eredetileg angol nyelvtanár, később szabadúszó sportújságíró és blogger. 2007 óta foglalkozik online közösségépítéssel és tartalomfejlesztési tanácsadással. Részt vett a londoni székhelyű, a labdarúgás híreinek követésére szakosodott weboldal, a Soccerlens koncepcionális fejlesztésében, és tartalomfejlesztési tanácsadóként működött közre a Footbo nemzetközi közösségi futballportál felépítésében. 2007-óta szerkeszti Magyarország legnagyobb futball blogját, az NST-t, melynek közössége tette lehetővé a Népsport sportbloggyűjtő oldal beindítását. 2010 augusztusától a Ringier által indított Népsport főszerkesztője, a project egyik ötletgazdája. Minden rendelkezésre álló eszközzel támogatja a blogtársadalom térnyerését, és töretlenül hisz benne, hogy a tartalomszolgáltatás új oldala Magyarországon is sikeres lesz.
Herendy Csilla
usability kutató, online kommunikációs tanácsadó
A Web and Use online user and usability research group társalapítója, a Magyar Kommunikációtudományi Társaság tagja. 2002 óta a Corvinus Egyetem meghívott előadója, 2011. április 1-től adjunktusa. Kutatási területe az online kommunikáció, az online felületekkel kapcsolatos vizuális és ergonómiai kérdések és a felhasználói élmény vizsgálata, amelyek alapjait többek között Dániában sajátította el. Publikációi is ezekhez a témákhoz kapcsolódnak.
Horváth Ernő
Webseo
2005-ben végzett a BME-n, mint műszaki informatikusok. Másfél éves rendszergazdai tevékenység után döntött a web mellett, amikor több társával együtt megalapították a WebSEO Kft.-t amely a mai napig ügyvezetője. Olyan cég létrehozása volt a cél amely az elejétől kezdve képes levezényelni egy sikeres weboldal vagy webáruház elkészítését, és az átadás után az ügyfél kezét fogva tudnak sikereket elérni. A cégvezetés mellett a keresőoptimalizálás és a keresőmarketing az egyik kedvenc témaköre, amely webáruházak esetében pl. sokkal nagyobb kihívást jelent, mint egy sima szolgáltatási oldal esetében. 2010 második félévétől kezdve az AionNEXT Kft. online tanácsadója. 2009 nyarától kezdve vezeti leendő és már meglévő webáuház tulajdonosoknak szánt blogját http://e-commerce.blog.hu címen.
Jóföldi Endre
ügyvezető igazgató, WebLib Kft
2002 óta foglalkozik keresőfejlesztéssel. Ők készítették például a National Library of Medicine ToxSeek toxikológiai keresőjét, a Startlapkereső.hu és Profession motorját, valamint a Seedcampre is eljutott HealthMash egészségügyi keresőt és tudásbázist. Saját fejlesztésű keresési találat csoportosító (clustering) rendszerüket licenszeli több éve az amerikai WebFeat. 2007 szeptember óta a Kereső Világ blogon is megosztja a kereséssel kapcsolatos gondolatait. Twitteren jendre néven követhető. Cégük a WebLib Kft egyedi keresési megoldások fejlesztésével foglalkozik, melynek ügyvezetője.
ügyvezető, Index Zrt
Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Vezetés és szervezés, valamint a hollandiai Maastricht University Stratégia és menedzsment szakirányán végezte. 2000-ben kezdett az Indexnél projektmenedzserként, majd 2001 végétől a lapigazgatói, 2007-től az ügyvezetői feladatokat látja el. Az operatív irányítás mellett a stratégia kialakításában is közreműködik. Az Indexet is tulajdonló Közép Európai Média és Kiadó Zrt. üzletfejlesztési vezetőjeként számos akvizícióban vesz részt (pl. ETARGET, Honfoglaló), emellett pedig irányítja a belső fejlesztéseket is (Inda szolgáltatások, Blog.hu). A kiterjedt cégcsoport tagvállalatai közül jelenleg is közreműködik az Index és társkiadványai (Velvet, TotalCar), az Inda szolgáltatások, valamint a szlovákiai központú, 9 országban aktív hirdetési rendszert működtető ETARGET irányításában.
Katona Zsuzsa
SEO menedzser, Hírek Média Kft.
2007-ben diplomázott a SZTE kommunikáció szakán, kommunikációkutatás-médiainformatika szakirányon. 2005-2006-ban, egy azóta megszűnt közel keleti kultúrával és harcművészetekkel foglalkozó lap online kiadásának gondozása során szembesült először a SEO jelentőségével, bár akkor még nem tudta, hogy ezt így hívják. Egyetem után fordult tudatosabban a téma felé. Első munkái távmunkák voltak, többek közt az árukereső olasz oldalánál volt keresőmarketinges munkatárs. Másfél éves olasz kitérő után 2008 decemberében hazajött, és a Hírek Média Kft.-nél helyezkedett el. Az elmúlt egy évben a Depo, a Jobinfo, az Egyperces és további, a cég portfóliójába tartozó oldalak optimalizálásán dolgozott, nem csak kereső, de felhasználói szempontból is. Szerkeszti a jobinfohoz kapcsolódó Megajob álláskereső, állásinterjús sztorikat gyűjtő blogot, valamint a cég oldalaihoz kapcsolódó közösségi aktivitások nagy részét is ő menedzseli.
Kaprinay Zoltán
Bónusz Brigád
Online szakember. Az Index.hu egyik alapítója. 1998-ig az Internetto külföldi szerkesztőségeiért felel, az Internetto Pozsony főszerkesztője. 2000-től a Westel900 (később T-Mobil) tartalomfejlesztési igazgató helyettese és a 777sms.hu ingyen sms-küldő portál kitalálója. 2004-től az A38 Hajó ügyvezetője, 2005-től a svájci Ringier AG regionális online tanácsadója (HU, CZ, SK, RO). Ezzel párhuzamosan elindítja online tanácsadó cégét az Ipsilon-t, amely a régió médiavállalatainak szervez tréningeket, oktatással, tanácsadással és coachinggal foglalkozik. 2010-ben Heller Gáborral közösen megalapítja a Bónusz Brigádot.
Kozári István
értékesítési igazgató, Origo Zrt
Kozári István közgazdászként szerzett diplomát pénzügyi területen. Karrierjét az Unilever Magyarország Kft.-nél kezdte, majd 2001-ben csatlakozott az Initiative médiaügynökséghez, ahol médiatervezőként, majd csoportvezetőként tevékenykedett. Közben jogot hallgatott Pécsett, illetve hosszabb időt töltött Zágrábban, a DMS ügynökségnél, ahol szintén az ügyfélkapcsolatokért felelt. 2006-tól tevékenysége egyre inkább a digitális területre fókuszált, kezdetben az Initiative digitális és online üzletágának vezetőjeként, majd 2008 decemberétől az IPG-csoport újonnan alakított Fastbridge Magyarország ügyvezetőjeként dolgozott. 2010. augusztustól az Origo Zrt. értékesítési igazgatója.
Kovács Adrián
Veddvelem.hu
2001-ben szerezte informatikai diplomáját a BMF-en, majd 2005-ben közgazdászként végzett a BGF zalaegerszegi karán. Iskolái befejezése után leginkább a pénzügy és az informatika határmezsgyéjén egyensúlyozva vállalatirányítási rendszerek fejlesztésében és támogatásában vett részt több multinacionális cégnél is. 2006 végétől komolyan foglalkozni kezd a Ruby on Rails keretrendszerrel és ezzel párhuzamosan megálmodja saját megoldását a csoportos vásárlásra. 2008-tól online biztosítói értékesítést támogató rendszert fejleszt, akkor már egy dinamikus fővárosi informatikai vállalkozás a DBX Kft. szoftverfejlesztőjeként, amely cég védőszárnyai alatt 2010. augusztusában több társával elindítja a Veddvelemet.
Kövér József
partner, 3TS Capital Partners
Kövér József a 3TS Capital Partners partnereként 2007 óta technológiai, média és telekommunikációs vállalkozásokba történő befektetésekkel foglalkozik a közép- és kelet európai országokban. Ezt megelőzően befektetőként és jogi/üzleti tanácsadóként segítette számos kisebb vállakozás fejlődését. A 90-es években az Advent International magyarországi partner cégének volt ügyvezetője, valamint a CAIB munkatársaként befektetési bankár volt. Diplomáit a Szegedi Tudományegyetem jogi karán és a melbourne-i Swinburne University of Technology-n szerezte.
Kubatov Márk
ügyvezető igazgató, Canecom
A cég alapítása előtt az informatika különböző területein tevékenykedett. A 90-es évek végétől a Kereskedelmi és Gazdasági Főiskola és további két év informatikai képzés után ERP rendszer bevezetésekben vett részt magyar vállalatok és külföldi multinacionális cégek részére Európa-szerte. Egy külföldi kitérő után, a kint szerzett tapasztalatokat felhasználva fordult az internetes kereskedelem irányába, több webáruházat üzemeltetett, majd néhány társával együtt megalapította az e-commerce megoldások fejlesztésére szakosodott Webseo Kft-t, ami jelenleg is a magyar piac egyik aktív szereplője. A mobil alkalmazásokban rejlő lehetőséget felismerve, jelenleg főként üzleti iPhone alkalmazások koncepcionalizálásával és fejlesztésével foglalkozik.
Lakatos Péter
vezérigazgató, Videoton zrt
1961-ben született Budapesten. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát 1983-ban, majd az azt követő 3 évben akadémiai (ma PhD) ösztöndíjasként az ember-gép kapcsolattal foglalkozó kutatást végzett. Szakmai pályafutását 1986-ban kezdte a Műszertechnika ZRt.-nél, ahol részt vett többek között a vállalat kelet-európai külkereskedelmének kiépítésében, majd a ZRt. egész világot átfogó beszerzési tevékenységének megszervezésében. Komoly szerepet töltött be a vállalaton belüli irodaautomatizálási üzletág kiépítésében. 1991-től a Műszertechnika ZRt. vezérigazgató helyettese és igazgatósági tagja. Ugyanebben az évben lép be a Videoton Holding ZRt. részvényeseinek körébe, ahol napjainkban is társ-vezérigazgató és igazgatósági tag. 2007-től a Bravogroup résztulajdonosa és tiszteletbeli elnöke. Utóbbi cégcsoport egyik tagja, a Webconsult.hu Kft. fejlesztésében készült el a www.ad6kap6.hu jótékonysági portál 2008-ban, melyet feleségével Csiby Évával alakítottak ki és üzemeltetnek. A mindennapokban a szellemi kikapcsolódást a bridge jelenti számára, a tenisz és a golf pedig a fizikai erőnlét karbantartásáért felel.

Előadók A-LElőadók M-Z »